^^^ ^^^

Skara

Välkommen till Svens Skaraiana!

 

Jag samlar vykort, frimärken, kartor, böcker och annat från Skara - staden där jag växte upp. Jag har kanske samlandet i blodet? - en och annan filatelist och deltiolog kände säkert min far Lennart Asplund som flyttade till Skara 1959 och bodde där till sin bortgång 2013, och ett och annat skolbarn är kanske bekant med mamma Inga Britta, uppvuxen i Skara, återvände 1959 och bodde där till sin bortgång 2021.

Vykort
Frimärken
Böcker
Vykortsbok och -utställning
Byggnader och verksamheter i Skara
Telefoni

Aktiebrev

Bryggeri

Dekaler och Nålar

Kartor

Skara 1955 Skara 1909 Skara 1856

Telefoni

Ur

Ett antal fickur från John Bergenson. John A Bergenson etablerade sitt urmakeri 1886. Han hade lokal på Marumsgatan 1 (Stortorget) från åtminstone 1902 till 1925 (enligt samtida annonser), och i nya bankhuset, adress Klostergatan 1, butikslokalen just norr om valvet. Han lämnade sin verksamhet till en Lars Dahlgren som fanns på samma adress 1931 (enligt telefonkatalogen). Var fanns urhandeln under tiden från centralhotellets byggnad revs till Skaraborgsbankens byggnad stod klar?

Övrigt

 

 

Till salu

Du hittar mina till salu-böcker, -frimärken, -vykort och andra -saker på Bokbörsen och på Tradera - hör av dig om du är intresserad! Hör gärna av dig om du kan fylla någon eller några av mina luckor!

Länk till Bokbörsen Tradera